Liverpool bekräftar Arne Slot som Jürgen Klopps ersättare
3 mins read

Liverpool bekräftar Arne Slot som Jürgen Klopps ersättare

Arne Slot kommer att ta sig an en av de mest skrämmande utmaningarna inom fotbollen genom att ersätta Jürgen Klopp som Billiga Liverpool fotbollströjor manager.

Slot bekräftades på måndagen efter att han skrivit på ett långtidskontrakt med den sexfaldiga Europacupvinnaren och 19-faldiga engelska mästaren.

Han kommer att följa i fotspåren av en Anfield-ikon i Klopp, som avslutade Liverpools 30-åriga väntan på den engelska titeln 2020 och vann en fullständig uppsättning stora troféer under sin tid i Merseyside-klubben.

Slot kommer in med ett eget vinnande rekord efter att ha lett Feyenoord till den nederländska titeln förra året och följt upp det med den nederländska cupen den här säsongen.

Han kommer formellt att tillträda sin roll den 1 juni och hans kontrakt sträcker sig till 2027, säger en person med kännedom om affären till Associated Press. Personen talade på villkor av anonymitet eftersom detaljerna i kontraktet inte har offentliggjorts.

Utnämningen av Slot var väntad under en tid, eftersom den 45-årige holländaren sa att han var i samtal med Liverpool i april och meddelade att han skulle bli Klopps efterträdare förra veckan.

Slot har tränat Feyenoord sedan 2021 och var tidigare i AZ Alkmaar. Hans arbete med båda klubbarna har sett hans rykte stiga för sina coachningsmetoder och prestationer på kort tid.

Liverpool bekräftar Arne Slot som Jürgen Klopps ersättare

Retro fotbollströja

Klopp förvånade fotbollsvärlden när han i januari förklarade att han skulle avgå i slutet av säsongen. Tysken etablerade sig som en av de bästa tränarna i sin generation.

Han vann Champions League 2019, Premier League 2020 och den engelska ligacupen och FA-cupen 2022. Han avgick med en sista trofé, ligacupen i februari.

Under hans ledning vann Billiga Liverpool fotbollströjor barn också UEFA Super Cup och Club World Cup och var en slagen finalist i ytterligare två Champions Leagues.

Liverpool tog god tid på sig att identifiera Klopps efterträdare.

Michael Edwards, den tidigare sportchefen, återvände i mars som fotbollschef för klubbens amerikanska ägare Fenway Sports Group och ledde sökandet.

Edwards var en nyckelfigur i Klopps framgångar – han övervakade värvningarna av stjärnspelare som Mohamed Salah, Alisson Becker och Virgil van Dijk.

Liverpoolfansen kan bara hoppas att han är lika skicklig på att identifiera tränartalanger efter att ha satt sin tillit till Slot.

Liverpools tidigare mittfältare Xabi Alonso var en av de främsta kandidaterna till jobbet tills han i mars meddelade att han skulle stanna i Bayern Leverkusen efter att ha vunnit det tyska mästerskapet utan förlust.

Ruben Amorim, tränare för Sporting Lissabon, var en av de andra potentiella kandidaterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *